Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Το 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω παρουσιάζει, το έργο του Δ. Ψαθά: " Ξύπνα Βασίλη"  Άλλη μία Σχολική Χρονιά έφτασε στο τέλος της...                                             

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα δύο Πολιτιστικά Προγράμματα του Σχολείου μας, το Θεατρικό και το Εικαστικό και το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, συνεργάστηκαν αρμονικά για την δημιουργία μίας άρτιας θεατρικής παράστασης.


  Οι δύο συνάδελφοι, του Θεατρικού η κ. Γκρίντζαλη Σ. Θεολόγος και του Προγράμματος Αγωγής Υγείας  κ. Παπαδοπούλου Ε. Μαθηματικός και Πληροφορικής, έδωσαν  τον καλύτερο εαυτό τους και άπειρες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, για την διδασκαλία του έργου στους μικρούς μαθητές μας, της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου, γιατί ο χρόνος που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας για τα προγράμματα, είναι ελάχιστος αν θέλεις να παρουσιάσεις κάτι ολοκληρωμένο.


  Εγώ στο Εικαστικό εργαστήρι έδειξα στους μαθητές, πως ξεκινάει η δημιουργία ενός σκηνικού και την χρησιμότητά του στο ντύσιμο μίας παράστασης.
Τα παιδιά έκαναν πολλά προσχέδια, παρακολούθησαν την ταινία για να μπουν στο κλίμα της εποχής και κατανόησαν μέσα από τα σχέδιά τους τις έννοιες των αναλογιών του χώρου και του όγκου.


  Φέτος η παράσταση έχει μία ιδιαιτερότητα, γυρίσαμε και εξωτερικές σκηνές, έτσι από θέατρο μεταμορφώνεται σε κινηματογραφική ταινία όπου απαιτεί το έργο, πάνω από 25 μαθητές πήραν μέρος στο σύνολο αυτής της παράστασης, κάτοικοι της περιοχής, μας δάνεισαν για λίγη ώρα τα μαγαζιά τους για τα εξωτερικά μας γυρίσματα και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.


  Επίσης θα ήταν παράλειψη, αν δεν ευχαριστούσαμε την Δ/ντρια του Σχολείου μας κ Σταυροπούλου Κ. για την βοήθεια και την συμπαράστασή της σε ότι της ζητήσαμε.
Τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον ηχολήπτη κ Κυπριτίδη, τον κ Αμβροσιάδη, που κατασκεύασε αφιλοκερδώς δύο μικρά γραφεία που του ζητήσαμε για την παράστασή μας, φίλους, συναδέλφους και συγγενείς, που μας δάνεισαν έπιπλα, αντικείμενα και ρούχα.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο της παράστασής μας μπορείτε να το δείτε εδώ


Η μεταφορά της παράστασης στο YouTube έγινε από τον "Βασίλη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου